Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

Sony WF-1000XM3

 Lisää listaan  Vertaa
Vertaa hintoja kategoriassa Sony Kuulokkeet (91)
Yksityiskohtaisia tietoja Vaihda kokonaiseen tekstiin Tuotteen arvosana (7.05)
 •  
  Klikkaa tähtiä antaaksesi arvosanasi
Sinun täyty olla sisäänkirjautunut voidaksesi kirjoittaa arvostelun.

 • Erittäin hyvä
  12 kk sitten
  Asialliset kuulokkeet, ACN ei ole mahtava, mutta ei hirveäkään.

  Suurin ongelma on liikkuvuus, itsellä ainakin kuulokkeet tärähtelevät kävellessä.

  Toimistokuulokkeina toimivat kuitenkin hyvin.
 • Arvosteluja toisista maista

  Lajiteltu päivämäärän mukaan

 • Hyvä
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 13 päivää sitten
  Vaihdoin Jabra Elite Active 65t:stä, joten arviossa on huomioitu se vertailukohteena.

  Päivitän todennäköisesti arviotani, jos törmään vielä johonkin ominaisuuteen, ja aion arviossani kuvailla positiivisia ja negatiivisia kokemuksia.

  Huomaathan, että kuuntelen tätä kirjoittaessani iPhonen kautta, joten koodinmuunnin on rajoitettu AAC:hen (formaatti on rajoitettu 250 kbps:n nopeuteen, jolla ääni lähetetään yksikön ja kuulokkeiden välillä).

  Taustatietona: olen todella kiinnostunut hifistä, ja pyrin kuunnellessani jatkuvasti kiinnittämään huomiota erilaisiin asioihin. Esimerkkinä kokemuksestani ovat hifi-myymälöiden äänijärjestelmät, jotka maksavat useita satoja tuhansia, ja kotini viitejärjestelmät, jotka tällä hetkellä koostuvat seuraavista: RME ADI-2 DAC FS, Eve Audio SC205 (stereojärjestelmä) ja SVS SB2000. Omien järjestelmieni kehittämispolku näyttää seuraavalta:

  Kaiutin: Logitech Z-4 > Corsair SP2500 > Swans D1080-IV > Eve Audio SC203 > Eve Audio SC205

  DAC: Creative SoundBlaster X-Fi > Creative SoundBlaster Z > AudioQuest Dragonfly 1.2 > AudioQuest Dragonfly Red > Pro-Ject Pre Box S2 Digital > Aune S6 > RME ADI-2 DAC FS

  Subwoofer: Eve Audio TS108 > SVS SB2000

  Positiivista:

  – parhaat langattomat kuulokkeet, joita olen tähän mennessä käyttänyt – verrattuna sekä Active 65t-kuulokkeisiin että muihin muissa tilanteissa kokeilemiini. (En ole kuitenkaan kokeillut vielä 75t-kuulokkeita, jotka ovat saaneet erittäin hyviä arvioita.)

  Soi hyvin ja niissä on Sonylle tyypilliset kirkkaat korkeat frekvenssit (en pitänyt niistä aiemmin, mutta olen ajan mittaan oppinut arvostamaan niitä – tämä on tosin hyvin subjektiivista).

  Välillä kuulostaa siltä, kuin keskialueelta puuttuisi hajonta ja hyökkäävyys esimerkiksi sähkökitaroiden ja rumpujen osalta, mutta voisin kuvitella sen johtuvan AAC-koodinmuuntimesta (lähetettävän datan määrä).

  Huomaa myös, että melunvaimennus/myötäkuuntelu vaikuttaa ääneen hyvin paljon – se voi siis myös olla syynä.

  – Mukana on erittäin intuitiivinen sovellus, jossa on sekä käyttökelpoisia että kehittyneitä ominaisuuksia. Muutama esimerkki:

  Mukautuva äänenhallinta, joka säätää automaattisesti melunvaimennusta ja kuuntelua tilanteen mukaan, kun esim. kävelet, juokset tai kuljet julkisella liikenteellä.

  DSEE-HX, joka täydentää pakattua lähdetietoa, esimerkiksi MP3-tiedostoja, joita käytetään Spotifyssa edelleen enintään 320 kbps:n nopeudella (sikäli kuin tiedän, on Spotify tällä hetkellä suurin striimauspalvelu, joten tästä toiminnosta voi olla monelle hyötyä). Koin ominaisuuden tuottaman äänen keinotekoisena, mutta kuuntelen myös pakkaamatonta materiaalia (FLAC-muodossa), joten mitään ei ole tarpeen luoda uudelleen älykkäillä algoritmeilla – käytännössä seurauksena on vain villejä arvauksia, koska rajoitteita asettaa edelleen AAC-koodinmuunnin.

  Voit säätää kuulokkeissa äänenhallintaa, esim. äänenvoimakkuutta vasemmalla ja toistoa oikealla.

  Kuulokkeiden ohjelmiston automaattiset päivitykset, jotka parantavat jatkuvasti laatua ja toimivuutta.

  – Hyvin vähän kohinaa toistettaessa, mikä ei ole ollenkaan itsestään selvää langattomissa kuulokkeissa, ei edes arvostetuissa malleissa, kuten Active 65t. Tästä syystä WF-1000XM3 tarjoaa muihin malleihin verrattuna paljon paremman kokemuksen.

  Negatiivista:

  – Käynnistyy välillä liian nopeasti, jolloin ääni lukkiutuu. Ongelma ratkeaa kuitenkin helposti, kun kuulokkeen laittaa takaisin rasiaan ja käynnistää sen uudelleen.

  – Ainakaan iOS:n sovellus ei aina toimi taustalla, mikä tarkoittaa sitä, että kuulokkeet on välillä laitettava korviin uudelleen ja käynnistettävä sovellus, jotta kaikki toiminnot, tärkeimpänä mukautuva äänenhallinta, menevät päälle.

  – On joskus ilman logiikkaa tai erityistä syytä lakannut toimimasta – hiljenee vain yhtäkkiä kuuntelun aikana. Olen huomannut tätä lähinnä, kun olen kuunnellut musiikkia bussille mennessäni. Minun on ollut silloin pakko kytkeä bluetooth pois päältä ja uudelleen päälle, minkä jälkeen kuulokkeet ovat taas toimineet.

  – Muiden voi olla vaikea kuulla sinua puhelun aikana ympäristöstä riippuen. Tämä kielteinen piirre ilmenee kuitenkin hyvin epäjohdonmukaisesti. Jos esimerkiksi istun bussissa ja juttelen kahden eri ihmisen kanssa, joiden molempien tiedän käyttävän Apple AirPodeja/EarPodeja (sama muotoilu, toinen malli on langaton, toinen ei). Toinen heistä kuulee ääneni aivan selvästi, kun taas toinen ei kuule minua lainkaan.

  Koska puhelun onnistumisesta ei voi olla varma, on valitettavasti helppo totuttautua siihen, että puhuu suoraan puhelimeen, jos ympärillä on paljon hälyä – ihan vain hyvän kuuluvuuden takaamiseksi.
 • Erittäin hyvä
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  Ostin nämä, kun olin unohtanut Jaybird Vistani (joihin en ollut kovinkaan tyytyväinen).

  + Erittäin hyvä ääni
  + Fiksu kotelo, jossa USB-C
  + Hyvä sovellus ja hyvät toiston, äänenvoimakkuuden ja mahdollisen ääniavustajan valvonnan asetukset.
  + Hyvä yhteys kuulokkeiden ja puhelimen välillä – ei ongelmia

  – Eivät ole vedenkestävät (nähtäväksi jää, kuinka kauan omani kestävät, kun treenaan ja hikoilen niiden kanssa todella paljon, toistaiseksi kaikki OK)
  – Säätimet aktivoituvat, jos käyttää hikistä pipoa
  – Paljon tuulenkohinaa, koska kuulokkeet tulevat aika paljon ulos korvista

  Istuvuus on OK, vaikka pelkään hieman, että nämä putoavat toisin kuin Jaybirdsin Vistat, jotka istuivat todella hyvin.

  Olen kuullut, että puhelut imevät näillä varsin paljon ääntä, mutta en ole kokeillut sitä itse, koska se ei ollut valintakriteerinäni. Äänenlaatu oli tärkein kriteerini, ja se näissä on kohdallaan!
 • Huono
  1 vuosi sitten
  Tosi surkea mikrofoni, koska henkilö, jonka kanssa puhut, ei kuule sitä mitä sanot vaan vain paljon kohinaa. Toimii vain aivan hiljaisissa ympäristöissä. Googlaa "wf1000xm3 -call-quality" ennen kuin ostat tämän roskan.
 • Erittäin hyvä
  1 vuosi sitten
  Minulla on ollut ne nyt pari viikkoa ja voin yleisesti ottaen sanoa, että olen niihin erittäin tyytyväinen. Ääni on minulle tärkein asia, eikä minulla ole sen suhteen mitään valittamista. Käytän äänenlaadun takia Tidalia Spotifyn sijaan, ja näillä kuulokkeilla näiden kahden palvelun eron huomaa selvästi. Ne ovat lisäksi entistä paremmat sisäänajon jälkeen. Haittana on ollut se, että en saanut niitä istumaan hyvin korviini mukana olleiden sovittimien kanssa, vaan minun piti ostaa uudet Complylta, mikä aiheutti lisäkustannuksia. Ennen kuin löysin tuulenkohinan asetukset, kuulokkeita ei käytännössä voinut käyttää ulkona. Ongelmana on edelleen se, että ne ovat herkät kosteudelle, eli en voi käyttää niitä sateessa, ja että ne tulevat myös jonkin verran ulos korvista, joten niitä ei voi käyttää lakin kanssa eivätkä ne ole niin huomaamattomat, kuin voisi toivoa.
 • Tuskin hyväksyttävä
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  Minulla on ollut nämä nyt neljä päivää iPhonessani. Olen käyttänyt tähän asti Airpods 1 ‑kuulokkeita. Minulla on uusin laitteisto.

  + Ääni on huippuluokkaa!
  + Akut
  + Muodostaa nopeasti Bluetooth-yhteyden

  – Handsfree on suuri miinus. Sillä ei voi puhua. Kaikki, joiden kanssa olen puhunut, ovat valittaneet, että he kuulevat kaikki ympäristön äänet, mutta että minua on vaikea kuulla. Minun on siis otettava käyttöön Airpodini tai puhuttava suoraan puhelimeen. Täysin hyödyttömät handsfree-käytössä!
  – Suuri kotelo.
  – Kotelo naarmuuntuu todella helposti, erityisesti kansi

  Erittäin hyvät kuulokkeina, mutta älypuhelimen kuulokkeina aivan hyödyttömät! En suosittele näitä!

  Palautin ne käytettyäni niitä viikon ja kokeiltuani niitä erilaisilla puhelimilla, joissa oli uusimmat päivitykset. Minusta ne on suunniteltu väärin alusta alkaen. Ei mitään väliä, kuinka paljon Sony päivittää ohjelmistoaan. Ostan sen sijaan Jabra Elite 75t:n.
 • Melko hyvä
  1 vuosi sitten
  Olin kahden vaiheilla, näiden ja Airpods Pron.

  Olin lukenut aiemmin, että näissä olisi parempi äänenlaatu/ANC, mutta huonommat puheluominaisuudet.

  Kun olin saanut varmistuksen, että voin palauttaa ne, hankin nämä sillä perusteella, että jos puheluiden äänenlaatu on riittävän hyvä, mahdollinen äänenlaatu ja hinta painavat yhtä paljon kuin ne edut, joita saisin parilla Airpod Pro ‑kuulokkeita.

  Käytin vain näitä parin päivän ajan, ja päätin sen perusteella palauttaa ne.

  Toistoääni oli mielestäni hyvä, olin vakuuttunut siitä.
  Puheluiden äänenlaatu oli lukemiani arvioita parempi, mutta ongelmia ilmeni esimerkiksi rautatieasemalla, kun joku veti matkalaukkua edelläni.

  Ratkaiseva tekijä palauttamispäätöksen takana oli se, että nämä eivät istu korviini lainkaan.
  Kokeilin kaikkia tulppia, mutta ne jäivät liian ulos ja olivat pitkän päälle epämukavat. Ne saattoivat jopa pudota tietyssä kulmassa (eivät kuitenkaan montaa kertaa).

  Kosketuspainikkeet olivat toinen huolenaihe. Niiden käyttö saattaa sujua paremmin, kun kuulokkeisiin on tottunut.
  Minun kohdallani ongelma oli kuulokkeiden huono istuvuus, josta syystä niitä pitää säätää usein, ja silloin osui kosketussäätimiin.
  Toisaalta kävi myös toisinpäin. Kun yritin painaa säätimiä, se ei oikein onnistunut.

  Kaiken kaikkiaan nämä ovat siis hyvät kuulokkeet, jotka eivät valitettavasti istuneet korviini ja joissa oli kaikenlaisia ongelmia.
 • Täydellinen
  1 vuosi sitten
  Parhaat kuulokkeet, jotka minulla on koskaan ollut! Melunvaimennus on yhtä hyvä kuin edellisissä kuulokkeissani (boss qc 25), mikä on aivan sairasta, kun ottaa huomioon, että nämä ovat langattomat. In-ear-kuulokkeet istuvat korviini varsin huonosti, joten pelkäsin, että ne putoavat, mutta kun löytää oikeat kumitulpat ja tajuaa, miten ne kannattaa laittaa korviin, ne istuvat hurjan hyvin! Superhyvä ääni ja basso! Varsin hyvä akunkesto, mikä on plussaa. Suosittelen vahvasti niille, jotka haluavat parasta laatua olevat kuulokkeet, sillä näitä parempia on todennäköisesti vaikea tällä hetkellä löytää aidosti langattomien segmentistä
 • Huono
  1 vuosi sitten
  Erittäin pettynyt Sonyyn
  Ne putoilevat korvista jatkuvasti, olen kokeillut myös erilaisia kumijuttuja, vai miksi niitä nyt sanotaankaan :) äänenlaatu on syvältä, jos niitä ei tunge hemmetin syvälle korviin. En saanut palauttaa niitä, koska ne ovat MediaMarktin mukaan hygieniatuotteita... Neuvoni: älä osta näitä
 • Erittäin hyvä
  1 vuosi sitten
  Näissä on in-ear-kuulokkeiksi erittäin hyvä kuunteluääni. On erittäin mukavaa voida säätää, kuinka paljon ääntä ulkopuolelta pääsee läpi.

  + hyvä ääni

  − istuvuus on siinä ja siinä, kuulokkeita ei saa helposti pysymään paikoillaan
  − ottavat paljon ääniä lähiympäristöstä puheluiden aikana
 • Melko hyvä
  1 vuosi sitten
  Hyvä ääni, etenkin akustinen puoli. Basso tosin tuntuu Boseen verrattuna ohuelta.

  Istuvuus ei sopinut minulle ollenkaan, joten joudun palauttamaan nämä.
 • Täydellinen
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  Minulla oli näitä ennen ensimmäisen sukupolven Airpods-kuulokkeet, enkä voisi olla juuri tyytyväisempi. Miinusta on vain niiden istuvuus korvilla, mutta se on vain oma ongelmani. Mitkään mukana tulleista tulpista eivät sopineet minulle, eivätkä mitkään niistä olleet samalla sekä mukavat että melunvaimennuksen kanssa toimivat, joten joudun ottamaan tulppaparin vanhoista kuulokkeista. Nyt ne toimivat todella hyvin, ja niiden äänentoisto on ylivoimainen muihin True Wireless Noise Cancelling ‑kuulokkeisiin verrattuna.
 • Tuskin hyväksyttävä
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  Todella hyvä ääni, mutta lähiympäristön äänet, kuten puhe, kuuluvat edelleen melko selvästi, vaikka kuulokkeet ovat päällä ja niissä on kaikista paksuimmat kumitulpat.

  Näiden käyttö handsfreenä on kyllä täysi katastrofi. Miinusta tulee siitä, että ääni hädin tuskin kuuluu ja se kuulostaa kummalta... Monet tuntuvat valittavan tästä samasta ilmiöstä!

  Toivon, että ainakin handsfree-ääni korjataan!

  Käytän näitä tällä hetkellä vain musiikin toistoon, enkä tosiaankaan suosittele näitä sellaisille, jotka käyttävät handsfree-toimintoa paljon.

  Jos nämä olisivat olleet halvemmat, ne olisivat saaneet paremmat arvosanat, mutta kun hintana on yli 2 000 kruunua, silloin pitäisi myös handsfreen tapaisten yksinkertaisten ominaisuuksien toimia ongelmitta! Etenkin konkarimerkillä, kuten Sonylla!
 • Täydellinen
  1 vuosi sitten
  Aiemmin minulla oli Jabra Elite 65t ‑kuulokkeet. Näiden erot niihin:
  ei jatkuvaa piippausta, parempi ääni, paremman näköiset, mukavammat, helpompi käyttö kosketuspainikkeilla, ei ongelmia puhelimeen yhdistämisessä.
 • Erittäin hyvä
  1 vuosi sitten
  Loistava ääni, ja melunvaimennus toimii verrattomasti. Käytän kuulokkeita pääasiassa avokonttorilla ympäristön tapahtumien pois sulkemiseen sekä istuessani junassa työmatkoilla. Näissä tilanteissa ne toimivat valtavan hyvin.

  Kuten muutkin ovat maininneet, mikrofoni on kuitenkin hyödytön. Sitä voi käyttää ainoastaan sisätiloissa täysin hiljaisessa huoneessa, jos istuu hiljaa. Jos haluat langattomat kuulokkeet, joita voi käyttää myös puheluiden puhumiseen kävelyllä tai juostessa, pysy kaukana näistä.
 • Tuskin hyväksyttävä
  1 vuosi sitten
  Ääni on varsin hyvä, ja melunvaimennus tuntuu myös toimivan, vaikka sitä on vaikea arvioida. Mikrofoni on kuitenkin täysin hyödytön, joten kuulokkeiden kanssa ei voi vastata puheluihin. Puhelun saapuessa ne täytyy ottaa nopeasti pois ja napauttaa puhelinta, jotta ääni siirtyy siihen. Eivät hintansa arvoiset.
 • Erittäin hyvä
  1 vuosi sitten
  Ennenkuulumattoman tasapainoinen ja hyvä äänikuva on näiden kuulokkeiden tärkein etu. Olen aiemmin kokeillut monia muita – Bose Soundsport Free, Jabra Elite, edellinen WF-1000X sekä Audio Technica ATH-CKS5TW – mutta minusta ne kaikki ovat äänenlaadussa kaukana perässä. Kahdet ensimmäiset kuulokkeet eivät ole äänen dynamiikan osalta läheskään yhtä hyvät. WF-1000X-kuulokkeet ovat OK, mutta ero näihin on silti huomattava. Audio Technican kuulokkeet tuntuvat laadukkailta, ja niillä on mahdollista kuunnella huomattavasti suuremmalla voimakkuudella kuin näillä, mutta minun makuuni ne ovat aivan liian bassopainotteiset eikä niillä kuulu samanlaisia yksityiskohtia kuin näillä.

  Eivät nämä täydelliset ole. Kuten on mainittu, kuulokkeet ovat hyvin herkät tuulelle, jos vastamelutoiminto ei ole käytössä. Istuvuus mukana toimitettujen tulppien kanssa on niin ja näin. Sovellus on todella surkea, ja näin korkeaan hintaan kaipaisin monia perustoimintoja (kuulokkeissa ei ole äänenvoimakkuuden säätöä, akkuvarausta ei näe kotelosta jne.). Subjektiivinen näkemykseni on kuitenkin se, että lyömätön ääni musiikkia kuunneltaessa kompensoi näitä puutteita, ja kaiken kaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen.

  Lisäplussaa vastamelutoiminnosta, josta en halua enää luopua. WF-1000X-kuulokkeisiin verrattuna nämä ovat paljon paremmat. Minusta on myös mukavaa, että voin nyt kuunnella kummalla tahansa kuulokkeella erikseen. Se on kätevä tapa säästää akkuja – vaihtaa vain kuuloketta!

  Kosketusohjaus toimii ihan ok, puhelujen laatu on tyydyttävä sisätiloissa ja yhteys puhelimeen toimii ongelmitta – myös tämä on paremmin kuin edellisissä kuulokkeissa. Kantama on mahtava, voin olla melkein missä päin taloa tahansa. Ilmoitettu akkukesto pitää minusta paikkansa.

  Kiva bonus on se, että kuulokkeet huomaavat, kun ne otetaan pois korvista, ja keskeyttävät äänentoiston. Hetken kuluttua ne myös sammuvat akun säästämiseksi.

  Minusta rakenteellinen laatu on hyvä, ainakin kuulokkeet tuntuvat ja näyttävät laadukkailta.

  Yhteenveto: Eivät täydelliset kaikkeen, mutta aitoina langattomina kuulokkeina nämä ovat musiikkia kuunneltaessa vertaansa vailla!
 • Tuskin hyväksyttävä
  1 vuosi sitten
  Hyvä ääni ja hyvä melunvaimennus ovat kaksi isoa plussaa. Niistä huolimatta päädyin palauttamaan kuulokkeet, sillä niissä on hintaansa nähden aivan liian paljon puutteita.

  Nämä kuulokkeet ovat kuitenkin hitusen kalliimmat kuin monet hyvät kilpailevat vaihtoehdot (esim. Bose Soundsport Freet, joihin olen ollut erittäin tyytyväinen).

  Yksi in-ear-kuulokkeiden perustavanlaatuisista vaatimuksista on minusta, että ne istuvat hyvin, ja nämä eivät istu. Ehkä korvani ovat vain vinot, mutta nämä kuulokkeet istuvat aivan saakutin huonosti ja tippuvat korvista heti, kun liikahdankin. Olen kokeillut kaikkia mukana tulleita korvakappaleita, eivätkä mitkään niistä istu lainkaan.

  Lisäksi akkukesto ja mukana tuleva sovellus ovat ala-arvoiset. Joskus kuulokkeistani on loppunut akku 20 minuutissa, vaikka ne ovat olleet kotelossa täyteen ladattuina. Joskus, kun avaan sovelluksen ja tarkistan akkuvarauksen, se on 50 %, ja muutaman minuutin päästä se onkin 20 %, ja siitä muutaman minuutin päästä akku loppuu. Joskus kuulokkeiden yhteys katkeaa, ja ne joutuu liittämään uudelleen. Ääni on kuitenkin hyvä. Se täytyy myöntää. Mutta ylipäätään nämä kuulokkeet eivät minusta täytä odotuksia. Niiden säännöllinen käyttö alkaa ärsyttää. Ne oikkuilevat aivan liian usein. Sovellus on aivan liian epäluotettava. Akku samoin. 1 500–1 700 kr olisi ehkä järkevämpi ja realistisempi hinta, jotta odotukset eivät olisi niin suuret.
 • Hyvä
  1 vuosi sitten
  Näiden melunvaimennus on parempi kuin AirPods Pro ‑kuulokkeiden – olen testannut molempia jonkin aikaa.

  Minun osaltani näiden arvoa laskee hieman se, etten voi käyttää pipoa.
 • Erinomainen
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  #VIRHE!
 • Täydellinen
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  Kuulokkeet ovat olleet minulla nyt viisi päivää. Musiikki kuulostaa paremmalta kuin millään muilla kokeilemillani langattomilla kuulokkeilla. Minulla on sarjan ensimmäiset kuulokkeet, ja nämä päihittivät ne äänenlaadussa kaikin tavoin. Sovellus on minusta hankala. En toki ole käyttänyt sitä vielä kovin paljon, joten sen kanssa on vielä tekemistä. :) Latauskotelo on todella kätevän muotoinen. Istuvuus on minulle täydellinen, kun otin käyttöön mukana toimitetut suurimmat, hieman läpikuultavat kumitulpat. Nyt sain kuulla, millainen äänenlaatu on. Olin alkuun aivan ällistynyt. Niin hyvät nämä ovat!
 • Huono
  1 vuosi sitten
  Päivitetty: 1 vuosi sitten
  Hyödyttömät mikrofonikuulokkeina!
  Musiikin kuunteluun ym. kuulokkeet ovat todella hyvät – hyvä melunvaimennus, helppokäyttöinen sovellus ja yksinkertaisesti hieno kokemus.
  Puhelimessa puhumiseen niistä sen sijaan ei ole, äänentoisto on SURKEA eikä vastapuoli käytännössä kuule sinua. Olen itse kokeillut olla toisessa päässä, ja ääni pätkii helkkaristi, joka toinen sana katoaa tai vääristyy, ja ympäristön äänet kuuluvat paremmin kuin puhe. Yli 2500 kruunun kuulokkeita pitäisi voida käyttää puheluihin, siitä ei pääse mihinkään. Menivät palautukseen.
  Näin oli kirjoitushetkellä uusimman, 5.11.2019 julkaistun laiteohjelmistoversion (1.3.7) kanssa.