Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

Google Chromecast Ultra

 Lisää listaan  Vertaa
Vertaa hintoja kategoriassa Google Mediasoittimet (5)
Yksityiskohtaisia tietoja Vaihda kokonaiseen tekstiin Tuotteen arvosana (7.92)
 •  
  Klikkaa tähtiä antaaksesi arvosanasi
Sinun täyty olla sisäänkirjautunut voidaksesi kirjoittaa arvostelun.

 • Arvosteluja toisista maista

  Lajiteltu päivämäärän mukaan

 • Täydellinen
  4 vuotta sitten
  Päivitetty: 2 vuotta sitten
  Ei toimi, kun striimaa 4K (elokuvien tallentaminen) Samsung Note 4 -puhelimesta 802.11ac-verkon kautta. Jos haluatte pystyä katsomaan elokuvia 4K-resoluutiolla ja korkealla bittimäärällä, luulen Note 4 -puhelimeni olevan noin 60 Mbit/s, joten lienette olevan pettyneitä. En ole yrittänyt katsoa videoita kaapelin kautta.

  Muuten oikein nopea ja ketterä laite, mutta ajatelkaa tarkkaan ennen kuin ostatte Chromecast 2:n, jota käytin aiemmin ja joka oli vähintään yhtä hyvä, sijaan Ultran.
 • Erittäin hyvä
  4 vuotta sitten
  Päivitetty: 3 vuotta sitten
  Minulla on ollut Chromecastin ensimmäinen ja toinen versio, ja olen ollut tosi tyytyväinen niihin.
  Kun kolmas versio (Chromecast Ultra) tuli markkinoille, päätin aluksi, etten päivitä siihen.

  Mutta hetken päästä sain vihiä sovelluksesta nimeltä Telia Play+. – Sovelluksella on Chromecast-tuki, ja sen kautta sain puhelimella pääsyn TV:n koko tarjontaan.
  Sovellus johti siihen, että me perheenä lopetimme hiiiitaaaan Telian motor’OLA’n tv boxin käytön ja aloimme käyttää sen tilalla Chromecast-tuettua Telia Play+:ta.

  Ainoa huono puoli Chromecast 2:ssa oli, että se toimi wifin kautta, ja huolimatta 5 GHz:n kaistasta ja reitittimen AC-tuesta havittelin nopeampaa kanavien vaihtoa/elokuvien vaihtoa/sarjoja,
  sekä nopeampaa käynnistysmisaikaa streamingsovelluksille, kuten Netflix, Youtube, HBO yms….

  Chromecast Ultralla voi yhdistää Ethernet kaapelin suoraan dongelin laturiin, plus siinä on nopeampi CPU, jonka pitäisi nopeuttaa käyttöä.
  Tuotteen tilaamisen jälkeen ja sitä muutaman viikon käyttäneenä voin todeta:

  Parannukset:

  1) Käynnistyminen on nopeampaa tietyissä sovelluksissa muttei kuitenkaan merkittävästi kaikissa.
  Pidän esim. Netflixiä nyt Chromecast Ultran kanssa Ethernet-kaapelilla yhdistettynä suurin piirtein yhtä nopeana kuin kakkosversiota wifi-yhteydellä (5 GHz ja AC-tuki).
  Mielestäni tallennusaika ei myöskään ole kasvanut mainitsemisen arvoisesti, mitä tulee Netflixiin.

  SVTplaylla, Teliaplay+:lla, HBO:lla, Viaplaylla, Eurosportplayerilla ja Cmorella nähdäkseni on parannusta. Sekä käynnistymisajassa että elokuvan/streamin vaihtamisessa. Vaikea sanoa, kuinka paljon prosentteina, mutta
  selvästi nopeampi joka tapauksessa.
  Ehdottomasti suurin parannus on mielestäni Youtubessa. Sen käynnistymisaika ja vaihtoaika klippien välillä on puolittunut.

  2) Kuvan paraneminen?
  Minulla on vanha 1080 p TV, joka on 7 vuotta vanha, eikä siinä ole 4K-tukea. Siitä en silmällä näe, onko kuva parantunut. Voi mahdollisesti olla niin, että se on parantunut, mutta
  uskon, että tunne on enemmänkin psykologista tasoa. ;)

  3) Jokin uusi ominaisuus? Ottamatta huomioon, että latauskaapelissa on mahdollisuus yhdistää se Ethernet-kaapeliin* ja laitteessa on 4K-tuki, en löydä enempää uusia ominaisuuksia verrattuna kakkosversioon.

  Huononnukset:
  1) USB-yhteys TV:hen, ei toimi Chromecast Ultralla.
  Koska Chromecast Ultra vie paljon enemmän virtaa ja siinä on 4K-tuki sekä tuottoisia prosessoreita, TV:n USB ei riitä laitteen käyttämiseen.
  Se tarkoittaa, että joudut aina käyttämään omaasi virtajohdollayhdistettynä Chromecastiin. Et siis voi käyttää virtaa Chromecastiin TV:n USB:stä. Se ei tule toimimaan.

  2) Epävakaa ohjelmisto.
  Olen joutunut käynnistämään Chromecast Ultrani uudelleen kahdesti tässä kuussa nyt, koska joskus kuva jää mustaksi. Molemmat kerrat sattuivat silloin, kun aamulla avasin TV:n.
  Vaikuttaa siis siltä, että virhe tapahtuu, kun Ultraa ei ole käytetty hetkeen. Luulen, että toinen syy siihen on se, ettei se kaikessa yksinkertaisuudessa koskaan käynnisty uudelleen, koska se on aina yhdistettynä seinäpistorasiaan.
  Tiedän, että Google työskentelee tämän epävakausongelman parissa.
  Täytyy kuitenkin myöntää, että laite on toiminut moitteettomasti käytössä tähän asti. Joten oikeastaan kyseessä on pieni ongelma.

  3) Lämmönmuodostus
  Tämä on sairaan pikkutarkkaa, mutta olen kokenut, että itse laite on aina lämmin. Silloinkin, kun TV on ollut kiinni hetken. Tuntuu ikään kuin se olisi päällä ja pyörisi, vaikka sitä ei
  käytetä. En tiedä, miksi niin on. Jospa Google käyttää laitetta jollain tavalla tai jos se tekee jotain muuta. Outoa on kuitenkin se, ettei laite koskaan vaikuta menevän ”lepotilaan”.
  Pikkuseikka, mutta lämmin laite tarkoittaa, että siellä on virtaa ja se kuluttaa jonkin verran virtaa. Kaiketi aika paljon enemmän kuin kakkosversiossa, joka itse asiassa viileni, kun sitä ei enää käytetty.

  4) Hinta. Kallis verrattuna kakkosversioon.
  Jos havittelet Ethernet-tukea, voit ostaa kakkosversion ja ladata siihen saman tuen (ks. linkki alempana), koska se maksaa vähemmän kuin tämä.

  ***Tiivistys***
  Vastaus on KYLLÄ kysymykseen, onko Chromecast Ultra nopeuttanut streamingtoimintojen käsittelyä. Nopeuden lisääntyminen on joillakin tahoilla huomattavaa, toisilla ei mitenkään erityistä.
  Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen laitevaihtoon, koska halusin nopeimman mahdollisen. Motor’OLA’-boxini on pölyttymässä jossain, ja yksi asia on varma. Se oli hitaampi kuin Teliaplay+ Chromecast Ultralla yhdistettynä Ethernetiin.

  Teille muille, joilla ei ole 4K-telkkaria, tai kiinnitätte huomiota, jos Youtube-klipin käynnistyminen kestää 1,5 sekuntia tai 3 sekuntia, suosittelen teitä ostamaan tämän laitteen sijaan kakkosversion.
  Jos haluat parantaa vasteaikaa kakkosversiossa Ethernet-kaapelin avulla, on olemassa sellainen mahdollisuus, että voit tilata kaapelin Googlen kotivuilta (ks. linkki alempaa).
  Sen saa rahtimaksutta, eikä se kustanna paljoakaan. Varaudu kuitenkin velttoon toimitukseen rahtimaksuttomuuden takia, koska joutunet odottamaan muutaman viikon ennen kuin saat kaapelin.

  PS:
  *Nykyisin on uusi laturityyppi ja kaapeli Chromecastin ykkös- ja kakkosversioille, jotka mahdollistavat sen, että ne myös voi yhdistää Ethernet-kaapeliin, jolloin streamatun sisällön käsittely
  nopeutuu.
  https://store.google.com/product/ethernet_adapter_for_chromecast?hl=sv
  En ole kokeillut tätä ratkaisua, mutta niille, jotka haluavat lisätä vanhojen laitteidensa nopeutta ja joilla on Ethernet-yhteys TV:n lähellä, tämä voi olla kokeilemisen arvoista. Se on
  edullisempi vaihtoehto kuin Chromecast Ultran ostaminen.
 • Täydellinen
  4 vuotta sitten
  Päivitetty: 4 vuotta sitten
  Käytän langattomana, eikä ole mitään ongelmia saada Ultra Hd/HDR Netflixistä. :) Vähän ääniongelmia vain muutamien sovellusten kanssa.