Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

12.03.2018

Vuoden 2018 aikana julkaistavat lippulaivapuhelimet

Oletko hankkimassa uutta kännykkää? Pohditko, mikä malli olisi paras ja milloin vuoden 2018 uudet mallit julkaistaan? Vinkkimme saattavat helpottaa valintaa.

Sony / Xperia XZ2 Compact

Helmikuussa julkaistut puhelimet esiteltiin Mobile World Congress -tapahtumassa. Ne ovat jo ostettavissa tai saapuvat pian kauppoihin. Maaliskuussa ja sen jälkeen julkaistavista malleista suurinta osaa ei ole vahvistettu, vaan niistä vasta huhutaan. Virallisia tietoja ei siis ole saatavilla, joten sekä nimet että tekniset tiedot voivat vielä muuttua.

Helmikuu

LG: V30S ThinkQ ja V30S ThinkQ Plus ovat viimevuotisten V30- ja V30 Plus -mallien seuraajia. Uusissa puhelimissa on enemmän RAM-muistia, paremmat kamerat, keinoälyominaisuus ja enemmän tallennustilaa kuin edeltäjissään. LG V30S -sarja julkaistiin samaan aikaan kuin Samsung Galaxy S9, joten nämä kaksi kilpailevat keskenään korkeammassa hintaluokassa.

HMD Global: Mobile World Congress -tapahtumassa esiteltiin lippulaivamalli Nokia 8 Sirocco, välimallit Nokia 7 Plus ja Nokia 6 sekä yksinkertaisempi Nokia 1. Lisäksi HMD Global esitteli kirkkaankeltaisen Nokia 8110 -mallin, joka on värinsä ja muotonsa vuoksi saanut lempinimen ”banaanipuhelin”.

Samsung: Galaxy S9 ja Galaxy S9 Plus julkaistiin 25.2. Kummassakin puhelimessa on uusimman sukupolven järjestelmäpiiri, Infinity Display -näyttö ja aiempaa paremmat kamerat. Galaxy S9- ja Galaxy S9 Plus -malleista on saatavana myös uusi värivaihtoehto, violetti. Puhelimet saapuvat kauppoihin 16.3.

Sony: Myös Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact esiteltiin Mobile World Congress -tapahtumassa. Puhelinten sisäiset komponentit ovat samat, mutta niiden näytön koossa ja akkukapasiteetissa on eroa. Xperia XZ2 -mallissa on 5,7 tuuman näyttö, Xperia XZ2 Compact -mallissa vain 5 tuuman. Kumpikin malli saapuu markkinoille huhtikuussa.

Asus: Sekä ZenFone 5- että ZenFone 5Z -puhelimessa on suuri 6,2 tuuman näyttö, 12 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera. Niiden ero on suorituskykyyn vaikuttavissa komponenteissa: ZenPhone 5Z -mallissa on nopeampi järjestelmäpiiri, suurempi RAM-muisti ja enemmän tallennustilaa.

Maaliskuu

Apple: iPhone SE 2 -puhelimen uskotaan korvaavan kaksi vuotta vanha iPhone SE. Nykyinen malli sai suosiota iPhone-käyttäjien keskuudessa, koska se on useimpia iPhone-malleja pienempi. iPhone SE:hen tuli pieni päivitys vuonna 2017, mutta suurempi päivitys on tarpeen, jotta puhelin pysyy nykymarkkinoiden vaatimusten tasalla. Liikkeellä on ollut huhuja hieman suuremmasta näytöstä, pyöreämmästä muotoilusta ja Face ID -tuesta.

Huawei: Huawei on vahvistanut P20-sarjan, joka esitellään 27.3. Jos Huawein aiemmista julkaisuista voi päätellä mitään, luvassa on edullisempi P20 Lite -malli, P20-perusmalli ja hintavampi P20 Plus -malli. Huawei P20:n yhteydessä on huhuttu muiden muassa ohuemmista näytön kehyksistä, kahdesta takakamerasta ja stereokaiuttimista.

Toukokuu

HTC U12 saattaa tuoda mukanaan huomattavia päivityksiä vuonna 2017 julkaistuun U11-malliin. Näitä ovat suurempi näyttö, uuden sukupolven järjestelmäpiiri ja kaksi takakameraa. Puhelimessa on myös U11:n myötä julkaistu Edge Sense -puristustunnistustoiminto. Tällä hetkellä HTC U12 -mallista on saatavilla vain vähän tietoa, joten nähtäväksi jää, mitä HTC on suunnitellut uuden lippulaivapuhelimensa varalle.

Kesäkuu

Lenovo: Moto Z3 ja Z3 Play julkaistaan kesän aikana. Niissä on 6 tuuman näyttö, ohuet näytön kehykset ja uuden Moto Mod -kiinnityksen tuki. Yleisesti ottaen uusista malleista tiedetään hyvin vähän. Lenovo julkaisee myös samaan sarjaan kuuluvan, vielä hieman paremman Moto Z3 Force -mallin heinäkuussa.

OnePlus: OnePlus 6 -mallin julkaisu on vahvistettu vuoden toiselle neljännekselle. Valmistaja ei ole paljastanut puhelimesta muuta kuin sen, että laitteessa on Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. OnePlus 6 -mallissa odotetaan kuitenkin olevan entistä parempi kasvojentunnistus, reunukseton näyttö ja 3D-kamera.

LG: G7:stä saattaa tulla Samsungin, Sonyn ja Huawein varteenotettava kilpailija korkeammassa hintaluokassa. Kamerassa odotetaan olevan entistä suurempi näyttö, uusi näyttötekniikka, uusimman sukupolven järjestelmäpiiri, kaksi 16 megapikselin kameraa ja keinoälyominaisuus.

Heinäkuu

Lenovo: Moto Z3 Force on edellä mainittujen Moto Z3- ja Z3 Play -mallien premium-versio. Sen ominaisuudet ovat muita Moto Z3 -sarjan malleja paremmat, ja niinpä hinnankin uskotaan olevan huomattavasti korkeampi. Toistaiseksi Moto Z3 Force -puhelimesta ei ole saatu tarkempia tietoja, mutta toivon mukaan luvassa on jotain odottamisen arvoista.

Elokuu

HMD Global: Nokia 10 – tai Nokia 8 Pro, joksi puhelinta myös huhutaan kutsuttavan – saattaa olla HMD Globalin vuonna 2018 markkinoille tulevista puhelimista kallein. Raporttien mukaan kyseessä on ensiluokkainen kamerapuhelin, jossa on ainutlaatuinen, kääntyvä takakamerajärjestelmä. Siinä on valitettavasti kaikki, mitä tiedämme.

Samsung: Galaxy Note 9 on Samsungin uusi lippulaivamalli. Siinä on käytetty uusinta tekniikkaa, sen suorituskyky on Samsungin puhelimista paras, ja sen hinta on niistä korkein. Tällä hetkellä puhelimesta ei tiedetä käytännössä mitään, mutta Galaxy Note -sarjan mallit ovat perinteisesti olleet valmistajansa parhaimmistoa. Kun otetaan huomioon Galaxy S9- ja Galaxy S9 Plus -mallien ennätyskorkea hinta, uskomme myös Galaxy Note 9 -puhelimen hinnan nousevan pilviin.

Syyskuu

Apple: iPhone 9, iPhone 9 Plus ja iPhone X Plus ovat Applen suurimmat julkaisut tänä vuonna. Vuonna 2017 julkaistussa iPhone X -mallissa oli reunukseton näyttö ja erinomaiset kameraominaisuudet, ja analyytikot uskovat, että iPhone 9 ja iPhone 9 Plus tulevat olemaan muotoilultaan samankaltaisia. iPhone X Plus -puhelin 6,5-tuumaisine näyttöineen saattaa olla Applen kaikkien aikojen suurin. Muutoin voidaan vain arvailla, millaisia ominaisuuksia puhelimissa tulee olemaan.

LG: V40 on V30-mallin seuraaja. Se tuo mukanaan merkittäviä muotoilullisia muutoksia, ja sen suorituskyky on parempi kuin jo julkaistujen V30S ThinkQ- ja V30S ThinkQ Plus -mallien. LG on aiemmin vahvistanut, että se ei aio julkaista uusia puhelimia vuosittain vain siksi, että kilpailijat tekevät niin. V40 on kuitenkin ilmeisesti kehitteillä, joten tämä raskaan sarjan kilpailija voi tulla markkinoille jo tänä vuonna.

Razer: Phone 2 -puhelimesta odotetaan varsinaista tehomasiinaa. Jo viimevuotinen Razer Phone on vaikuttavan nopea. Koska puhelin on suunnattu pelaajille, siinä käytettäneen tehokkaimpia komponentteja, joita puhelimiin on saatavilla. Muotoilultaan Phone 2 muistuttaa aiempaa Phone-mallia, ja kameroiden kuvanlaatu on entistä parempi.

Lokakuu

Google: Pixel 3 ja Pixel 3 XL ovat tulevalle Android 9.0 -käyttöjärjestelmälle suunniteltuja näköpuhelimia. Aiemmat Pixel-mallit esiteltiin 4.10.2017 ja 4.10.2016. Siksi lienee todennäköistä, että myös Pixel 3 ja Pixel 3 XL julkistetaan virallisesti 4.10. Pixel-sarjan kautta Google pystyy esittelemään uusien Android-versioiden etuja, joten odotettavissa on uudenlaisia, kiehtovia tekniikoita.

Marraskuu

Huawei: Mate 11 on Huawein tämän vuoden lippulaivapuhelin. Aiemmat Mate-sarjan puhelimet on aina julkaistu marraskuussa, joten niin lienee myös Mate 11 -mallin laita. Uudelta puhelimelta toivotaan muiden muassa uudenlaista muotoilua, entistä nopeampaa järjestelmäpiiriä, ohuempia näytön reunuksia ja parempia kameroita. Uskomme, että myös keinoälyyn on keskitytty entistä enemmän.


Daniel Haaf