Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

21.06.2018

Vinkkejä drone-lennokin ostoon

Ennen ensimmäisen drone-lennokin ostamista täytyy pohtia monia asioita. Tässä artikkelissa kerromme, mitä näkökohtia sinun kannattaa ottaa huomioon.

iStock.com / golubovy

Ensimmäiseksi sinun on päätettävä, mihin aiot käyttää lennokkia. Onko se vain lasten leikkikalu vai haluatko kenties kuvata sillä videoita YouTubea varten? Drone-lennokin käyttötarkoituksesta riippuen eri mallien hinnoissa voi olla tuntuvia eroja.

  • Yksinkertaisimpien mallien hinnat ovat enimmillään 150 euron luokkaa. Niissä on usein hyvin rajallinen määrä toimintoja. Jos lennokissa on kamera, sen kuvanlaadulta ei kannata odottaa liikoja. Näillä malleilla pääsee kuitenkin hyvään alkuun, kun haluat tutustua lennokkien maailmaan.
  • Keskitason valikoima on laaja, ja hinnat voivat nousta 1 000 euroon saakka. Tämän luokan drone-lennokit ovat jo edistyksellisempiä ja nopeampia, saatavilla on useampia törmäysvaroittimella varustettuja malleja, ja lennokkien laatu on yleisesti ottaen parempi.
  • Ammattitason lennokit ovat laadukkaita ja niissä on monia hienouksia. Kamera tuottaa hyvälaatuista videokuvaa. Näiden mallien hinnat alkavat 1 000 eurosta. Edistyksellisimmillä kuluttajaluokan malleilla vaativat ammattikäyttäjätkin pääsevät pitkälle. Niihin on todennäköisemmin myös saatavana varaosia.

Lapset pärjäävät usein pienemmillä drone-lennokeilla, jotka maksavat joitakin kymppejä. Ammattilaiskäyttöön ja edistyneemmille harrastajille suosittelemme kalliimpia malleja.

Vara-akut ja -roottorinlavat pidentävät lentoaikaa

Ryze Tech Tello RTF
Ryze

Muista, että vakaamaton kamera tuottaa tärähteleviä videoita. Jos videokuvaus on sinulle tärkeää, sinun kannattaa valita kameraa vakauttavalla gimbal-vakaajalla varustettu malli.

Lennokkien akut tyhjenevät nopeasti, ja laturia tarvitaan jo lyhyen lentoajan jälkeen. Kun käytettävissä on vara-akkuja, voit ladata akkuja vuorotellen ja pystyt lennättämään lennokkia pidempään.

Drone-lennokkien ohjaaminen voi olla haastavaa, ja aina on olemassa vaara, että uusi dronesi törmää johonkin tai syöksyy maahan. Valitse siis malli, jonka mukana tulee ylimääräinen roottorinlapa ja johon on saatavilla myös varaosia.

Jos haluat pelata varman päälle, sinun kannattaa myös harkita sisäänrakennetulla törmäyssuojauksella varustettua lennokkia. Siinä on anturit, jotka havaitsevat esteet ja hidastavat lennokin vauhtia ennen törmäystä.

Jos drone-lennokin mukana ei tule kestävää laukkua tai laatikkoa, osta sellainen. Tällöin lennokki pysyy hyvässä kunnossa pidempään ja sen kuljettaminen on helpompaa. Säilytyslaukun tai -laatikon on hyvä olla niin tilava, että siihen mahtuu myös kameroita, vara-akkuja ja muita lisävarusteita.

Seuraavat ovat suosittuja drone-lennokkimalleja:

Leluksi: Ryze Tech Tello RTF

Hintavampi malli: DJI Spark Fly More Combo RTF

Kilpamalli: Walkera 110 Rodeo RTF

Ammattilaismalli: DJI Mavic Air Fly More Combo RTF


Daniel Haaf