Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

01.03.2018

Samsungilta uudet Galaxy S9 ja Galaxy S9 Plus -puhelimet

Samsung on julkaissut uudet Galaxy S9- ja Galaxy S9 Plus -puhelimet. Puhelimet saapuvat kauppoihin 16.3., ja niiden suositushinnat ovat 899 € ja 999 €. Kummassakin mallissa on uusi kamera ja valovoimainen Infinity Display -näyttö, ja niiden suorituskyky on entistä parempi.

Samsung

Puhelimissa on kaarevakehyksiset Infinity Display -näytöt, jotka ovat lähes identtiset Galaxy S8- ja Galaxy S8 Plus -mallien näytön kanssa. Ainoa ero on Samsungin mukaan hitusen parempi valovoima. 2 940 x 1 440 pikselin kuvatarkkuus ja kuvasuhde 18,5:9 ovat pysyneet ennallaan. Galaxy S9 Plus -malli suurempi näyttö on kooltaan 6,2 tuumaa, kun taas Galaxy S9 -mallin näyttö on 5,8-tuumainen.

Kun puhelinvalmistajat julkaisevat uusia puhelimia, suorituskyky paranee edellisestä mallista lähes aina. Galaxy S9 ja Galaxy S9 Plus eivät tee tässä poikkeusta. Niissä on uuden sukupolven järjestelmäpiirit, ja ne ovat suorituskyvyltään ja energiatehokkuudeltaan kaikkia aiempia Samsung-puhelimia parempia.

Euroopan-markkinoilla käytetään Samsung Exynos 9810 -järjestelmäpiiriä ja Amerikassa Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiriä. Galaxy S9 -mallissa on 4 Gt:n ja Galaxy S9 Plus -mallissa 6 Gt:n RAM-muisti.

Nopea hidastustoiminto ja fyysinen himmennin

Takakameroissa on upouudet fyysiset himmenninaukot, jotka säätyvät automaattisesti vallitsevien valaistusolojen mukaan. Heikossa valaistuksessa valovoima on f/1,5, jolloin kennolle pääsee mahdollisimman paljon valoa. Parhaimmillaan valovoima on 28 % suurempi kuin Galaxy S8 -mallissa. Valoisammissa olosuhteissa valovoima on f/2,4, jotta kuvat eivät ylivalotu.

Mitä pienempi luku on, sitä suurempi valovoima eli himmenninaukko on eli sitä enemmän valoa kennolle pääsee. Samalla kuvien kohina vähenee ja syväterävyys pienenee. Syväterävyyden ollessa pieni kuvien tausta on sumea, jolloin etualalla oleva kohde erottuu paremmin. Tämä on suotavaa esimerkiksi muotokuvauksessa.

Galaxy S9 -mallissa on vain yksi takakamera, kun taas Galaxy S9 Plus -mallissa on kaksi. Kummankin puhelimen kameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä. Sisäänrakennettu optinen kuvanvakain vähentää tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta niin valokuvauksessa kuin videokuvauksessakin.

Samsungilla on myös hidastustoiminto, jonka avulla voidaan tallentaa videoita 960 kuvan sekuntinopeudella ja HD-tarkkuudella. Sonyn Xperia XZ Premium -mallissa on jo käytössä vastaava hidastusratkaisu. Pystyykö Samsung parempaan?

Etukamera on lähes samanlainen kuin Galaxy S8- ja Galaxy S8 Plus -malleissa. Sen tarkkuus on 8 megapikseliä ja valovoima f/1,7, ja siinä on automaattitarkennus. Sormenjälkitunnistuksen ohella puhelimelle voidaan myös kirjautua etukameraa käyttävän kasvojentunnistuksen tai iiristunnistuksen avulla.

Samsung Galaxy S9 -mallissa Dolby Atmos -tuki

Kummassakin puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa, stereokaiuttimet, Dolby Atmos -äänen tuki sekä nopea USB-C-liitäntä. Jos 64 Gt:n tallennustila ei riitä, lisätilaa saa asettamalla puhelimeen enintään 400 Gt:n muistikortin. Kummankin puhelimen alaosassa on kuulokeliitäntä.

Puhelimissa on myös 4G/LTE-tuki (nopeus enintään 1,2 Gb) sekä GPS-, Bluetooth 5.0- ja Wifi 802.11ac -tuki. Galaxy S9 -mallissa on 3 000 milliampeeritunnin ja Galaxy S9 Plus -mallissa 3 500 milliampeeritunnin akku. Lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta tai langattomalla latauslevyllä.

Puhelimiin on valmiiksi asennettu Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä, ja niiden värivaihtoehdot ovat sininen, harmaa, vaaleanpunainen ja musta. Puhelimet saapuvat kauppoihin 16.3. mutta ovat jo ennakkotilattavissa. Galaxy S9 -mallin suositushinta on 899 € ja Galaxy S9 Plus -mallin 999 €.


Daniel Haaf