Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

28.02.2018

7 vinkkiä hyvien kauppojen tekoon

Jos haluat tehdä hyviä ostoksia, kannattaa sinun valmistautua huolella. Näissä vinkeissä kerromme, mitä kauppoja harkittaessa kannattaa huomioida.  

iStock.com / Filipovic018

1. Tee lista asioista, joita tarvitset oikeasti

Tiedätkö jo, mitä kaikkea aiot hankkia lähiaikoina? Kun teet listan, pysyt paremmin ajan tasalla sen suhteen, mitä tarvitset. Älä kuitenkaan kirjoita listaa paperilapulle. Luo tuotelista Hintaoppaaseen ja lisää tuotteet sille. Listasta näet kaikkien sille tallennettujen tuotteiden alimman hinnan sekä tuotteiden yhteishinnan.

2. Seuraa tärkeimpien tuotteiden hintoja

Sinun ei tarvitse juosta kaupoissa tai istua tiiviisti tietokoneen ääressä, jotta pystyt seuraamaan haluamiesi tuotteiden hintoja laskun varalta. Hintaoppaan kätevä hintavahti tarkistaa hinnat puolestasi automaattisesti. Kun asetat hintavahdin haluamillesi tuotteille, saat puhelimeesi tai sähköpostiisi viestin hinnan laskusta.

3. Tarkista, onko hinta laskenut oikeasti

Kaupat saattavat nostaa hintojaan ennen alennusmyyntiä ja laskea niitä sitten, jotta ne voivat mainostaa alehintoja. Jos haluat varmistaa, että saat tuotteet oikeasti edullisemmin, tarkista Hintaoppaan hintahistoriasta, mikä niiden hinta on ollut aiemmin. Hintahistoriasta näet, miten hinnat ovat muuttuneet ajan myötä ja missä kaupoissa. Voi olla, ettei kyseessä olekaan niin hyvä tarjous kuin alunperin luulit.

4. Tarkista, kuinka vanha haluamasi tuote on

Kun kaupat haluavat eroon vanhoista tuotteista, voit saada hyviä alennuksia. Hinnat ovat tällöin nimittäin poikkeuksellisen alhaisia, jotta jäljellä olevat tuotteet menevät varmasti kaupaksi.

Jos haluat ostaa uuden television tai tietokoneen, tarkista tuotenimi erityisen tarkkaan. Nopea haku Hintaoppaan sivustolla kertoo sinulle julkaisuvuoden. Näin et vahingossa osta vanhaa mallia, jos haluat nimenomaan uusinta tekniikkaa.

Jos et sen sijaan kaipaa uusinta uutta, voit säästää satoja euroja ostamalla vanhempia tuotteita. Tuotteiden hinnat laskevat nimittäin nopeasti. Jos siis kelpuutat viime vuoden tuotteen, luvassa on säästöjä – etenkin televisioiden ja kännyköiden osalta, sillä ne ovat heti julkaisun jälkeen usein varsin hintavia.

5. Muista alennuskoodit

Muista tarkistaa, onko valitsemaasi kauppaan tarjolla alennuskoodia. Hyvällä tuurilla saat lisäalennusta tai maksuttoman toimituksen. Ota huomioon, että tuote voi olla toisessa kaupassa suosikkikauppaasi halvempi, vaikka sinulla olisikin alennuskoodi. Vertaa hintoja Hintaoppaassa ennen ostoksia.

6. Lue kauppa-arvosteluja

Löysitkö haluamasi tuotteen, mutta et ole varma kaupan luotettavuudesta? Hintaoppaan kauppa-arvosteluista saat käsityksen muiden asiakkaiden ostokokemuksista.

Muistathan myös kertoa omasta kokemuksestasi ostoksen jälkeen. Niin autat muita samassa tilanteessa olevia tekemään parempia päätöksiä.

7. Maksa turvallisesti

Älä maksa tuotetta, ennen kuin olet saanut sen ja kokeillut sitä. Ei ole mukavaa odotella rahojaan takaisin tai jäädä tappiolle, jos toimitusta ei kuulu, kadut ostostasi tai kauppa menee konkurssiin.

Tilaa tuotteet siis laskulla tai käytä maksutapaa, johon kuuluu ostoturva siltä varalta, että jotain menee pieleen. Ostoturva vaihtelee valitun maksutavan mukaan, mutta usein saat korvausta, jos tuotetta ei toimiteta tai sinulla on ongelmia kaupan kanssa. Monissa tapauksissa maksua voidaan lykätä siihen saakka, että ratkaisu on löytynyt.

Sekä Klarnalla että Paypalilla on ostoturva, joka helpottaa nettiostosten tekemistä kuluttajien näkökulmasta. Myös Visa ja Mastercard tarjoavat ostoturvan. Muista kuitenkin aina tutustua sovellettaviin ehtoihin.


Daniel Haaf