Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

27.12.2017


Älypuhelinten ja pelikonsoleiden hinnat kiinnostivat kuluttajia vuonna 2017 − Näytönohjainten suosio kotimainen erikoisuus  

Googlen odotettu hakutrendiraportti kertoo, että tänä vuonna maailmalla eniten kiinnostusta herättäneet kuluttajien elektroniikkalaitteet olivat älypuhelimet ja pelikonsolit. Googlen maakohtaiset listaukset eivät paljasta, mitkä olivat suosituimmat haut Suomessa, mutta jotain osviittaa saamme kuitenkin Hintaopas.fi:n hakutilastoista.


Hintaopas.fi:n lokaali hakudata osoittaa, että kysytyimmät tuotteet ovat olleet Suomessa hyvin samanlaiset kuin muualla maailmalla: eniten Hintaoppaasta tutkailtiin älypuhelimia ja pelikoneita. Kuitenkin myös kuulokkeita ja peräti näytönohjaimia (PCI Express) selattiin vimmatusti. Yksittäisistä tuotteista eniten haettiin Nintendon miniretrokonsoli Classic Mini NESin sekä sen seuraajan Classic Mini SNESin hintoja. Muista tuotteista himotuimpien joukkoon mahtui tietenkin myös vuoden hittituote Fidget Spinner eli sormihyrrä.Kuulokkeissa etsittiin varsinkin Kingston HyperX Cloud II -pelikuulokkeiden hintaa, joskin hakukärkeen nousivat myös urbaanin bassomusiikin ystävien suosimat Beats by Dr. Dre -luurit. Kaiutintilastoa johti JBL, jonka eniten haettu malli oli JBL Charge 3. Tableteissa menestyi erityisesti Apple iPad 9.7’’ 32 GB. Älykellojen selkeä ykkönen oli puolestaan Samsung Gear S3 Frontier, mutta myös Apple Watch -kellot houkuttelivat monia. Sykemittareissa trendasivat puolestaan Polarin mallit ja aivan erityisesti Polar M430.Hintaopas.fi on erikoistunut hintojen seurantaan ja näyttää myös tuotteiden hintahistorian. Havainnollinen käyrä löytyy muun muassa iPhone 7:stä (ks. liitekuva 1). Uuden mallin edellä vanhan mallin hinta laski vuodessa 242 euroa.Vaihtelua hinnoissa tapahtuu tyypillisesti pitkin vuotta, näin tälläkin kertaa. Esimerkiksi Bose Quiet Comfort 35 -kuulokkeiden hinta oli vuoden alussa 396 euroa ja laski alimmilleen 299 euroon toukokuussa sekä marraskuussa (ks. liitekuva 2). Tällä hetkellä ne maksavat 349 euroa. Hintoja vaikkapa hintavahdilla tarkkaan seuraava Bose-fani olisi siis säästänyt miltei 100 euroa. Top-10 tuotekategoriat: 

 1. Matkapuhelimet 
 2. Pelikonsolit 
 3. Kuulokkeet 
 4. Näytönohjaimet (PCI Express) 
 5. Kannettavat tietokoneet 
 6. Televisiot 
 7. Muut 
 8. Järjestelmäkamerat 
 9. PS4 
 10. Näytöt 
Top-10 tuotteet: 

 1. Nintendo Classic Mini NES 
 2. Nintendo Classic Mini SNES 
 3. Sony PlayStation 4 Pro 1 TB 
 4. Sony PlayStation 4 Slim 500GB 
 5. Fidget Spinner 
 6. Apple iPhone 7 32GB 
 7. Samsung Galaxy S8 SM-G950F 64GB 
 8. Nintendo Switch 
 9. Sony DualShock 4 - Jet Black (PS4) 
 10. Samsung Galaxy S7 SM-G930F 32GB

Liitekuva 1: Apple iPhone 7 32GB -puhelimen hintakehitys 

Liitekuva 2: Bose QuietComfort 35 -kuulokkeiden hintakehitys

Liisa Matinvesi