Hei! Tämä on vanha versio Hintaoppaan sivusta. Palaa halutessasi takaisin uuteen Hintaopas -sivustoon tästä.

07.11.2017


Xbox One X on julkaistu – pelikonsoli on nyt myynnissä monissa kaupoissa

Microsoft on vihdoinkin julkaissut kauan odotetun Xbox One X -pelikonsolin, joka on nyt myynnissä monissa kaupoissa. Jos haluat itsellesi yhden näistä uusista pelaajan unelmista, kannattaa kuitenkin pitää kiirettä, sillä konsoleita on tarjolla rajoitettu määrä, ja kauppojen varastojen odotetaan loppuvan varsin nopeasti.

Foto: Microsoft

Jos onnistut hankkimaan itsellesi Xbox One X:n, pääset nauttimaan yhdestä markkinoiden tehokkaimmista pelikonsoleista. Tämä uusi malli tarjoaa nimittäin täysin ainutlaatuisen pelielämyksen – 4K-resoluution ja korkean kuvataajuuden kera (60 fps).

Ensimmäinen Xbox One -malli julkaistiin Suomessa syksyllä 2014, ja sen seuraaja Xbox One S tuli markkinoille kahta vuotta myöhemmin. Monet Xboxin käyttäjät ovat näiden kahden konsolin julkaisun jälkeen ostaneet useita pelejä vuosien varrella ja nämä kaikki pelit tulevat toimimaan myös uudella Xbox One X -konsolilla.

Jotta tämän uuden konsolin suorituskyvystä pääsisi nauttimaan täysin siemauksin, tulee pelien kehittäjien päivittää pelit vastaamaan uuden konsolin tarjoamia ominaisuuksia. Tämä päivitys koskee tällä hetkellä yli sataa (100) peliä. Microsoftilla on täydellinen lista kaikista päivitystä vaativista peleistä verkkosivuillaan ja kun etsit tulevia pelijulkaisuja tälle konsolille, voit törmätä "Xbox One X Enhanced” -merkintään.

Myös tämänhetkiset Xbox One -konsolien peliohjaimet tulevat toimimaan ilman ongelmia uudella Xbox One X -konsolilla, kuten myös kolmansien osapuolten valmistamat ohjaimetkin. Tämän lisäksi sadat Xbox 360 -konsolille luodut pelit voivat pyöriä uudella konsolilla Xbox 360 -yhteensopivuuden ansiosta, toki luonnollisesti ilman Xbox One X:n tarjoamaa, uutta, parempaa suorituskykyä ja grafiikoita.

Jos haluat päästä nopeasti käyttämään uutta konsoliasi, voit esimerkiksi hyödyntää ulkoista kovalevyä tiedonsiirrossa vanhemman Xbox One -konsolin ja uuden Xbox One X:n välillä. Liitä kovalevy vanhaan pelikonsoliisi, synkronoi haluamasi tiedostot ja liitä kovalevy tämän jälkeen uuteen konsoliin. Tiedonsiirto tapahtuu automaattisesti, ja voit näin säästää useita tunteja, kun vältät päivitysten ja pelitiedostojen uudelleenlataamisen.

Arvioitu hinta Xbox One X -konsolille on Suomessa noin 519 €. Tätä hintaa voidaan verrata vanhempaan Xbox One S -malliin, jonka voi tänä päivänä saada omakseen noin 249 euron hintaan. Uusin malli ei suoranaisesti korvaa vanhempia malleja, vaan se voidaan ennemminkin nähdä hyvänä uutuutena niille kuluttajille, jotka ovat valmiita maksamaan korkeammasta suorituskyvystä. On myös hyvä muistaa, että kaikki Xbox One -sarjaan julkaistavat pelit tulevat toimimaan kaikilla saatavilla/olemassa olevilla konsoleilla.

Jos sinulla ei ole tarvetta pelata pelejä 4K-resoluution kera, mutta haluat kuitenkin katsella korkean resoluution omaavia elokuvia, voit ihan hyvin ostaa itsellesi Xbox One S -konsolin. Myös ensimmäisen sukupolven Xbox One -malleja on edelleen saatavilla markkinoilla, mutta näiden ostamista kannattaa välttää, jos haluaa itselleen tulevaisuuden tarpeisiin vastaavan konsolin, jossa on tuki Ultra HD Blu-ray-elokuville sekä HDR:lle.

Klikkaa tästä nähdäksesi Xbox One X -konsolin hinnat ja tämänhetkisen varastotilanteen.Daniel Haaf